Mentale coaching

Terug in het zadel na een val of spannende ervaring?

In de lessen leg ik de nadruk op de houding en zit van de ruiter en hoe we daarmee het paard beïnvloeden. Ik leer je de basics van Centered Riding toe te passen in je rijden: met een zachte en brede blik, in balans, met de juiste ademhaling, een goede houding (blokken bouwen) en een heldere intentie. Dit helpt enorm om je zelfvertrouwen te vergroten (bijvoorbeeld na een val) of om nog meer te rijden vanuit gevoel.

Het verbeteren van je houding en zit kan ook via lessen op Joker’s Jada.

Krijg het gevoel van de gangen weer terug en train je spieren. Mocht je weer op een echt paard gaan rijden dan heb je meer vertrouwen omdat je je balans en spiergeheugen getraind hebt. Onverwachte bewegingen zit je beter uit en je verliest minder snel je evenwicht en beugels.

Wanneer perfectionisme en/of hooggevoeligheid je plezier en zelfvertrouwen in de weg zitten

Veel mensen die ik les mag geven zijn (hoog)gevoelig en erg streng voor zichzelf. Als hooggevoelige perfectionist kan ik hierover meepraten! We vinden het lastig als iets tegenzit en willen alles graag goed doen. Voor onszelf, voor onze paarden, de jury, en ga zo maar door. Maar het gaat het niet altijd zoals wij wensen. Paarden zijn zelf al heel gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden.

Ik help graag mee om hier mee om te gaan en het plezier met paarden voorop te stellen! Terug naar je gevoel en naar een fijne samenwerking met je paard.

Leer jezelf en je paard beter kennen

Ik help graag om het rijden op een nieuwe manier op te pakken en je handvatten te geven om met je spanning om te gaan. De theorie van HorseProfile (het DISC model) kan hier enorm bij helpen!

Via HorseProfile kom je achter de ideale manier van communiceren en trainen van zowel jezelf als jouw paard. Leer over wat er voor jullie werkt en creëer een goed trainingsklimaat waar jullie beiden tevreden van worden. Hoe gaan jullie om met spanning? Waar vinden jullie elkaar in de communicatie? Word nóg betere partners. Je vergroot je kennis maar vooral ook je begrip voor de reactie van jouzelf én je paard in bepaalde situaties. Weet hoe je voortaan met die situaties om kan gaan!

Volg een workshop HorseProfile DISC om je optimaal te verdiepen in de theorie. Of we werken er mee tijdens de les, dan neem ik je gedurende de les mee in de verschillende stijlen en ontdek je al doende wat er voor jullie werkt.

1439593A-8A2F-45E0-972C-9337310CF880