Ik help je graag vooruit!

Paarden kunnen helpen bij onzekerheid en perfectionisme.

Veel jongeren en kinderen die ik les mag geven zijn (hoog)gevoelig en erg streng voor zichzelf. Als hooggevoelige perfectionist kan ik hierover meepraten met ze. Ze willen het graag goed doen en vinden het lastig als iets tegenzit. Maar met dieren gaat het niet altijd zoals wij wensen. Paarden zijn zelf al heel gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden. Ik help graag mee om hier mee om te gaan en het fijne gevoel en plezier met paarden voorop te stellen!

Paardrijden door middel van blijven leren en jezelf willen verbeteren.

In de lessen leg ik de nadruk op de houding en zit van de ruiter en hoe we daarmee het paard beïnvloeden. Ik leer je rijden vanuit de basics van Centered Riding: met een zachte en brede blik, in balans, met de juiste ademhaling, een goede houding (blokken bouwen) en een heldere intentie. Dit kan goed ingezet worden om je zelfvertrouwen te vergroten (bijvoorbeeld na een val) of om nog meer te rijden vanuit gevoel.

Lessen houding en zit

We weten als ruiter allemaal hoe belangrijk onze houding en zit is. Het bepaalt voor het grootste deel hoe een paard op je reageert en in hoeverre het in balans kan werken met jou in het zadel.

Vanuit de basics van Centered Riding help ik je om paard te rijden vanuit balans + coördinatie en met zo min mogelijk spierkracht.

Wil je écht meebewegen met je paard? En weten hoe jouw eigen houding jouw paard kan helpen aan soepelere overgangen? Wil je handige tips om je schouders of knieën te kunnen ontspannen? Of je benen en handen stiller te kunnen houden? Volg dan eens een houding- en zitles. Dit kan op je paard óf juist vanaf de grond op een grote bal. Ik help je graag op weg om de basics van Centered Riding toe te passen in je reguliere rijden.

Werken aan rust en zelfvertrouwen

Terug in het zadel na een val?

Het verbeteren van je houding en zit kan ook sterk van invloed zijn bij het vergroten van je zelfvertrouwen tijdens het paardrijden. Bijvoorbeeld na een flinke val of wanneer je een keer erg geschrokken bent met of van je paard.

Ik help graag om het rijden op een nieuwe manier op te pakken en je plezier en zelfvertrouwen te vergroten.

Vind je ruitergevoel terug door middel van de basics vanuit Centered Riding. Door de Centered Riding basics leer je het vergroten van je gevoel en balans, het bewust ademhalen en het rijden met je paard in lichtheid en harmonie.

In je rijden leren omgaan met je perfectionisme.

Het is niet fijn als je vanuit je perfectionisme jezelf in de weg zit. En je pony/paard voelt jouw gevoelens feilloos aan. Ik help graag om het rijden op een nieuwe manier op te pakken en je handvatten te geven om met je perfectionisme om te gaan. De theorie van HorseProfile (het DISC model) en Centered Riding kunnen hier enorm bij helpen!

Leer jezelf en je paard kennen door de inzet van HorseProfile en de Centered Riding basics in de les.

Via HorseProfile ontdek je waar jouw perfectionisme vandaan komt. En kom je achter de ideale manier van communiceren en trainen van zowel jezelf als jouw paard. Leer over wat er voor jullie werkt en creëer een goed trainingsklimaat waar jullie beiden tevreden van worden.

Door de Centered Riding basics leer je het vergroten van je gevoel en balans, het bewust ademhalen en het rijden met je paard in lichtheid en harmonie. Zo rijd je steeds meer vanuit je gevoel en kan je bewust omgaan met waar je tijdens de training op focust.

Grondwerk lessen

Mijn basis voor het grondwerken ligt bij de Academische Rijkunst. In het lesgeven volg ik de Human & Horse methode waarbij we werken aan de harts-connectie met je paard.

Voor mij is het werken met je paard vanaf de grond een fijne manier om te zien hoe je connectie met je paard nu écht is.

Je ziet daarnaast ook goed hoe je paard beweegt en het is een afwisseling op het rijden en longeren. Aan de hand kunnen we de paarden helpen met hun balans en ze verschillende (dressuurmatige) oefeningen aanleren.

Door de oefeningen regelmatig te oefenen, kunnen we de balans van onze paarden verbeteren en ze trainen tot een sterk rijpaard.

Je helpt je paard om zijn lijf goed te ontwikkelen en gebruiken. Zo kan je juist ook met jongere en oudere paarden trainen. Het is fijn om zo te kunnen werken aan de connectie met je paard. Ik help je graag in de uitvoering van de oefeningen. Hoe kunnen wij de juiste hulpen geven met onze lichaamstaal en de paarden zo ondersteunen in het uitvoeren van de oefeningen.