Paardrijden met ontspanning & vanuit gevoel

Samen werken aan paardrijden met plezier 

In mijn lessen combineer ik:

  • het mentale aspect,
  • houding & zit,
  • gevoel & intentie en
  • plezier & samenwerking met je paard.

Houding & Zit

Rijden vanuit balans + coördinatie en met kleine hulpen

We weten als ruiter allemaal hoe belangrijk onze houding en zit is. Het bepaalt voor het grootste deel hoe een paard op je reageert en in hoeverre het in balans kan werken met jou in het zadel. Wil je écht meebewegen met je paard? En weten hoe jouw eigen houding jouw paard kan helpen aan soepelere overgangen? Wil je handige tips om je schouders of knieën te kunnen ontspannen? Of je benen en handen stiller te kunnen houden? Volg dan eens een houding- en zitles.

Vanuit gevoel en intentie rijden

Laat je niet (af)leiden door je perfectionisme  

Veel mensen die ik les mag geven zijn (hoog)gevoelig en erg streng voor zichzelf. Als hooggevoelige perfectionist kan ik hierover meepraten! We vinden het lastig als iets tegenzit en willen alles graag goed doen. Voor onszelf, onze paarden, de mensen langs de kant, de jury, en ga zo maar door. Maar het gaat het niet altijd zoals wij wensen. Ik help graag mee om hier mee om te gaan en het plezier met paarden voorop te stellen! Terug naar je gevoel en naar een fijne samenwerking met je paard.

Plezier en samenwerking met je paard

Train je paard op een gezonde maar energieke manier

Natuurlijk willen we ons paard zo correct mogelijk trainen. Lichamelijk maar zeker ook mentaal. Weet jij wat jouw paard leuk vindt? Waar het echt energie van krijgt? Of juist onzeker van wordt? En hoe kom je dan weer terug naar vertrouwen en plezier? Ik help je graag bij jouw kijk op het trainen van je paard. Werk vanuit veel verschillende oefeningen aan de kracht, souplesse en het zelfvertrouwen van je paard.

Het mentale aspect

Wanneer spanning of angst je in de weg zitten

Paarden zijn zelf al heel gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden. Ik help je graag om uit jouw hoofd terug naar je paard en je gevoel te komen. Proactief rijden in plaats van reactief! Genieten en ontspannen in samenwerking met je paard. Vanuit verschillende oefeningen en theorieën help ik je graag! We werken stap voor stap naar een vorm die voor jou werkt en die je ook kan toepassen wanneer ik er niet bij ben.

Mijn achtergrond

Mijn opleidingen zijn divers en vullen elkaar in mijn ogen goed aan. Ik heb hierdoor een brede blik op de paardenwereld en ik gebruik in de lessen wat er bij de ruiter en het paard past. Met de Orun 2 en diverse opleidingen bij de KNHS kan ik je lesgeven in de basis van springen en dressuur of juist meer vertellen over de wedstrijdsport. Vanuit de Academische Rijkunst help ik je écht te kijken naar je paard. Hoe is de bouw van je paard en hoe kunnen we jouw paard zo goed mogelijk trainen? Vanuit Centered Riding en mijn vele ervaring met de Joker rijsimulator help ik je met jouw houding & zit. Het paard beweegt zoals jij beweegt. Rijd vanuit gevoel, balans en in harmonie met je paard.

Vanuit mijn achtergrond in DISC en HorseProfile kan ik inspelen op de communicatiestijl en leerstijl van de ruiter én het paard. Ik kan inzicht geven in wat een ideale manier van trainen en leren is voor zowel jou als je paard en hoe je deze op elkaar af kan stemmen.

En vanuit mijn ervaringen en opleidingen op het gebied van Ruiterpsychologie en paardrijden met angst/spanning  help ik je ook graag met het mentale stuk. Hoe komen we tot ontspanning, plezier en samenwerking met je paard.