Ik help je graag vooruit!

We werken aan een goede balans en houding

In de lessen leg ik veel uit over de houding en zit van de ruiter en hoe we daarmee het paard beïnvloeden. Ik leer je rijden vanuit de basics van Centered Riding: met een zachte en brede blik, in balans, met de juiste ademhaling, een goede houding (blokken bouwen) en een heldere intentie. Dit kan goed ingezet worden om je zelfvertrouwen te vergroten (bijvoorbeeld na een val) of om nog meer te rijden vanuit gevoel.

Lessen zijn mogelijk in de regio Liemers en Montferland of plan een lesdag op jouw locatie (vanaf 4 combinaties).

Lessen houding en zit

We weten als ruiter allemaal hoe belangrijk onze houding en zit is. Het bepaalt voor het grootste deel hoe een paard op je reageert en in hoeverre het in balans kan werken met jou in het zadel.

Vanuit de basics van Centered Riding help ik je om paard te rijden vanuit balans + coördinatie en met zo min mogelijk spierkracht.

Wil je écht meebewegen met je paard? En weten hoe jouw eigen houding jouw paard kan helpen aan soepelere overgangen? Wil je handige tips om je schouders of knieën te kunnen ontspannen? Of je benen en handen stiller te kunnen houden? Volg dan eens een houding- en zitles. Dit kan op je paard óf juist vanaf de grond op een grote bal. Ik help je graag op weg om de basics van Centered Riding toe te passen in je reguliere rijden.

Wanneer perfectionisme en/of hooggevoeligheid je plezier en zelfvertrouwen in de weg zitten

Veel mensen die ik les mag geven zijn (hoog)gevoelig en erg streng voor zichzelf. Als hooggevoelige perfectionist kan ik hierover meepraten! We vinden het lastig als iets tegenzit en willen alles graag goed doen. Voor onszelf, voor onze paarden, de jury, en ga zo maar door. Maar het gaat het niet altijd zoals wij wensen. Paarden zijn zelf al heel gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden.

Ik help graag mee om hier mee om te gaan en het plezier met paarden voorop te stellen! Terug naar je gevoel en naar een fijne samenwerking met je paard.

Het verbeteren van je houding en zit kan ook via lessen op Jada’s Joker.

Krijg het gevoel van de gangen weer terug en train je spieren. Eenmaal weer op je eigen paard heb je meer vertrouwen omdat je je balans en spiergeheugen getraind hebt. Onverwachte bewegingen zit je beter uit en je verliest minder snel je evenwicht en beugels. Je weet hoe de bewegingen voelen en hoe je als ruiter met een onafhankelijke zit in balans boven je paard kan blijven. Je helpt je paard fijner en soepel te bewegen.

Jezelf en je paard écht leren kennen voor de beste samenwerking

De theorie van HorseProfile  en het DISC model kunnen hier enorm bij helpen! Via DISC kom je achter de ideale manier van communiceren en trainen van zowel jezelf als jouw paard. Leer wat er voor jullie werkt en hoe je een goed trainingsklimaat creëert waar jullie beiden energie van krijgen. Ontdek waarom je paard in bepaalde situaties zo reageert. En… ontdek hoe jij reageert in bepaalde situaties of bij bepaalde mensen en paarden!