Over Anoek

Meer over mijn achtergrond, opleidingen en ontwikkelingen.

Mijn naam is Anoek!

Ik ben 30 jaar en ik woon in Beek samen met Erik en onze pony’s Suppie, Ramira en Galoppy. Naast het lesgeven, de lessen + clinics met Joker’s Jada en het verzorgen en trainen van de pony’s, ben ik graag in het bos en houd ik er van om in de tuin en de paddock + weides bezig te zijn. Ook ben ik gek op fotografie. In 2013 startte ik AvanKol Fotografie vanuit mijn liefde voor fotografie.

Eind 2021 gooide ik het roer om en stopte na 9 jaar met fotograferen. Nu focus ik mij in mijn vrije tijd op onze mooie (paarden-)tuin, het geven van rijlessen vanuit de filosofie van Centered Riding en mensen helpen zichzelf en hun paard(en) beter te leren kennen door middel van HorseProfile.

Ik volg graag opleidingen, clinics en trainingen om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Er staat eigenlijk altijd wel een workshop, opleiding of clinic op mijn planning. Ik houd er van om te blijven leren over paarden, paardengedrag, paardenwelzijn, lesgeven, pedagogiek en het trainen en rijden van paarden.

Ik ben ontzettend dankbaar voor én trots op ons heerlijke huis en tuin, de fijne plek aan het bos en de 3 geweldige pony’s die bij ons wonen.

Met de verhuizing naar deze fantastische plek met de pony’s aan huis en het behalen van mijn diverse opleidingen kon ik een lang gekoesterde wens uit laten komen: paardrijlessen geven aan kinderen! En dan nog wel met onze eigen pony’s en op mijn eigen manier. Speels en vanuit gevoel. Vanuit vertrouwen en plezier. Dromen worden hier werkelijkheid!

Mijn opleidingen

Mijn opleidingen zijn divers en vullen elkaar in mijn ogen goed aan. Ik heb hierdoor een brede blik op de paardenwereld en ik gebruik in de lessen wat er bij de ruiter en het paard past.

Dankzij de Orun 2 (KNHS) kan ik lesgeven in de basis van springen en dressuur. Hier leerde ik onder andere ook lesgeven aan groepen en meer over de wedstrijdsport.

Vanuit de opleiding Academische Rijkunst (Human & Horse Academy) kan ik nu écht kijken naar het paard. Hoe is de bouw van een paard en hoe kunnen we een paard zo goed mogelijk trainen? Hierbij lag de nadruk op grondwerken en werken aan de hand om onze paarden te trainen tot krachtige en fitte rijpaarden.

Bij de opleiding Centered Riding (Margreet Bouwmeester) leerde ik kijken naar de ruiter. Rijden vanuit gevoel, balans en in harmonie met je paard. Rijden met de juiste intentie.

Vanuit mijn achtergrond in DISC en HorseProfile kan ik inspelen op de communicatiestijl en leerstijl van de ruiter én het paard. Ik kan inzicht geven in wat een ideale manier van trainen en leren is voor zowel jou als je paard en hoe je deze op elkaar af kan stemmen.

Qua veiligheid heb ik mijn BHV en EHBO-diploma en deze houd ik jaarlijks bij. In de stal is een uitgebreide EHBO-koffer aanwezig.

Relevant CV

Onder andere deze opleidingen staan op de planning:

  • juni 2022         Kinderen leren paardrijden – Pedagogisch perspectief (Barbara Wielders, KLP)
  • juli 2022          Opleiding Kalmerende Signalen bij paarden tijdens lessen en coaching (Rachel Draaisma)