Over Anoek

Meer over mijn achtergrond, opleidingen en ontwikkelingen.

Mijn naam is Anoek!

Ik ben 32 jaar en ik woon in Beek, Montferland samen met Erik en onze pony’s Suppie, Ramira en Galoppy. Naast het lesgeven met Suppie en Galoppy, de lessen + clinics met Joker’s Jada en de Flexchair en het verzorgen en trainen van de pony’s, ben ik graag in het bos en houd ik er van om in de tuin en bij de pony’s de bezig te zijn.

In 2013 startte ik AvanKol Fotografie vanuit mijn liefde voor paarden en fotografie. Het lesgeven kwam steeds meer op de voorgrond en ik stopte met fotograferen. Ondertussen zijn de Joker Rijsimulator en de Flexchair een zeer waardevolle aanvulling op de lessen en een fijne tool voor het werken aan iemands houding en zit.

Op basis van gevoel fantastisch samenwerken met je paard!

Mijn passie is ruiters helpen met hun houding en zit. Dit bepaald grotendeels in hoeverre een paard in balans kan werken met jou in het zadel. En dat is zo belangrijk: jouw bewegingen kunnen die van jouw paard beperken of juist versterken!

Ik laat je graag met de Joker Rijsimulator, de Flexchair en/of te paard voelen hoe je echt mee kan bewegen. Ontdek de correcte bewegingen van stap/draf/galop en leer over de invloed van jouw bewegingen, spierspanning en ademhaling op je paard en het rijden. In de lessen maak ik onder andere gebruik van Centered Riding: rijd vanuit gevoel, in balans en harmonie met jouw paard.

Gediplomeerd instructrice Orun & Centered Riding©

Mijn opleidingen

Mijn opleidingen zijn divers en vullen elkaar in mijn ogen goed aan. Ik heb hierdoor een brede blik op de paardenwereld en ik gebruik in de lessen wat er bij de ruiter en het paard past.

Met de Orun 2 geef ik les in de basis van springen en dressuur. Vanuit de Academische Rijkunst kan ik écht kijken naar je paard. Hoe is de bouw van je paard en hoe kunnen we jouw paard zo goed mogelijk trainen tot rijpaard.

Vanuit Centered Riding en mijn vele ervaring met de Joker rijsimulator help ik je met jouw houding & zit. Het paard beweegt zoals jij beweegt. Rijd vanuit gevoel en balans, in harmonie met je paard.

Vanuit mijn achtergrond in DISC en HorseProfile kan ik inspelen op de communicatiestijl en leerstijl van de ruiter én het paard. Ik kan inzicht geven in wat een ideale manier van trainen en leren is voor zowel jou als je paard en hoe je deze op elkaar af kan stemmen.

En vanuit mijn ervaringen en opleidingen op het gebied van Ruiterpsychologie en paardrijden met angst/spanning  help ik je ook graag met het mentale stuk. Hoe komen we tot ontspanning en plezier. Leer hoe je de focus van jezelf terugbrengt naar je paard.

In de kinderlessen met mijn pony’s volg ik het KNHS Bixie programma. Mooi vormgegeven lesstof met een speels karakter. De kinderen verdienen stempels en diploma’s voor verschillende onderdelen en leren zo steeds bij.

Qua veiligheid heb ik mijn BHV en EHBO-diploma en deze houd ik jaarlijks bij. In de stal is een uitgebreide EHBO-koffer aanwezig.

Instructeurs opleidingen

Opleidingen DISC + Horse Profile

  • 2019                DISC certificeringsopleiding (DiscFactor)
  • 2020               Master DISC Teamontwikkeling (DiscFactor)
  • 2021                Opleiding Horse Profile Coach (HorseProfile)

Overige opleidingen