Mijn grote passie is kinderen paardengek maken!

Bij de pony’s kan je tot rust komen. Ik leer de kinderen graag alles over paarden en paardrijden. Vanuit gevoel en met respect voor het paard. Omgaan met paarden is zo waardevol! Het is werken aan je zelfvertrouwen en je emoties. En hoe geweldig om met zo’n krachtig en gevoelig dier samen te mogen zijn!

We werken aan een goede balans en houding

In de lessen leg ik veel uit over de houding en zit van de ruiter en hoe we daarmee het paard beïnvloeden. Dit kan ook goed ingezet worden om je zelfvertrouwen te vergroten (bijvoorbeeld na een val) of om nog meer te rijden vanuit gevoel. Kinderen mogen kiezen uit rijden, grondwerken, wandelen of longeren met onze Suppie of Galoppy. Lessen zijn in overleg op vaste dagen en tijden en enkel op basis van een klik met onze pony’s. Informeer of er een plek vrij is.

We werken aan de houding en zit van de ruiter en hoe je samen met het paard in harmonie kan rijden.

Afwisseling is in de les voor mij erg belangrijk. Én dat kinderen zelf kiezen wat ze willen doen en leren. We kunnen rijden of grondwerken, rijden in de bak of in het bos, met zadel of barebackpad, met of zonder obstakels zoals pionnen en balken.

Onze pony’s zetten hun beste beentje voor.

Suppie verzorgt eigenlijk alle lessen. Galoppy en Ramira helpen zo nu en dan graag mee.  Ze zijn alle 3 erg lief en hebben allen een compleet eigen karakter. Lees hier meer over onze pony’s. Ook Jada’s Joker zet ik graag in zodat de kinderen nóg handiger worden in bepaalde oefeningen en bijvoorbeeld het galopperen.

Voor de lessen maak ik dankbaar gebruik van de binnen- en buitenbak van onze buren, Pensionstal De Liemers.

Rijles met onze pony’s

De lessen met onze pony’s zijn privélessen van ongeveer 60 minuten. 

In de lessen leg ik uit waarom we bepaalde dingen doen en ik stel graag veel vragen zodat kinderen zelf goed over zaken nadenken. Ik leer de kinderen meer over ons gevoel, zelfvertrouwen en leiderschap als we met de pony’s omgaan. En daarnaast ook over kuddegedrag en het welzijn en de natuurlijke behoeftes van de pony’s.

Mijn lessen zijn gericht op een rustige en vriendelijke samenwerking met de pony.

We beginnen en eindigen de les met het verzorgen van de pony. Dit is goed voor de band met de pony én kinderen leren meer over het gedrag en de verzorging van paarden. In de lessen werk ik in de bak graag met pionnen, balken en andere attributen. Het liefste geef ik les in onze speeltuin, waar we kunnen rijden en gelijk oefenen met o.a. hoogteverschillen, opsprongen, boomstammen en balkjes. We rijden de pony’s met een bitloos hoofdstel en veiligheidsbeugels. Er zijn verschillende maten bodyprotectors en caps die gebruikt mogen worden tijdens de lessen.

Coach met paarden, méér dan alleen paardrijles

Paardrijden kan helpen bij onzekerheid en perfectionisme.

Veel kinderen die hier lessen zijn (hoog)gevoelig en streng voor zichzelf. Ze willen het graag goed doen en vinden het lastig als iets tegenzit. Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik hier goed over meepraten. Maar met dieren gaat het niet altijd zoals wij wensen. De pony’s zijn zelf erg gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden.

Vanuit mijn ervaringen als paardencoach kan ik signalen terugkoppelen naar de kinderen. Gevoelens uitspreken en loslaten is erg belangrijk om open en in het ‘hier en nu’ met de paarden te kunnen werken. De pony’s worden graag gezien en met een fijne energie benaderd. In de lessen leren de kinderen hier mee omgaan. Plezier samen met het paard is het belangrijkste!

We organiseren regelmatig extra activiteiten!

Knutseldagen zoals stokpaarden maken en sieraden maken met paardenhaar. Uitjes naar bijvoorbeeld een voltige les of fotoshoot. Maar we gaan ook wel eens met de pony’s op pad naar bijvoorbeeld een wedstrijd, clinic, obstakelparcours of een oefencross.

Daarnaast doen we mee met de activiteiten van de buren zoals puzzelritten in het bos, clinics en (verkleed-)wedstrijden. Ook besteden we aandacht aan feestdagen zoals Kerst, Pasen en Sinterklaas!

Een keer per jaar is er de Ponykampdag!

Een hele dag hier, tussen de pony’s. Met verschillende activiteiten, paardrijden, knutselen, stallen uitmesten en gezellig tussen de pony’s eten. Heerlijk samen genieten!