Mijn passie is kinderen spelenderwijs leren paardrijden. Paardrijden vanuit rust en met respect voor het paard. Ik ben gediplomeerd instructrice en kijk graag naar hoe ruiters met onder andere de houding en zit het paard beïnvloeden.

Dankzij mijn diverse opleidingen Orun, Centered Riding® en Academische Rijkunst heb ik een mooie basis opgebouwd voor het geven van de lessen.

In de afgelopen jaren en tijdens diverse opleidingen heb ik ontzettend veel geleerd over paarden, paarden houden en paarden trainen en rijden. Mijn opleidingen zijn heel divers en vullen elkaar in mijn ogen goed aan. Ik heb hierdoor een brede blik op de paardenwereld en ik gebruik in de lessen wat er bij de ruiter en het paard past. Lees hier meer over mij en mijn opleidingen.

Paardrijlessen

Houding- & Zitles

Grondwerklessen

Paardrijlessen

In de lessen leg ik graag uit waarom we bepaalde dingen doen. Ik stel vragen zodat de kinderen er zelf over nadenken. Ik leer de kinderen graag meer over zelfvertrouwen en leiderschap als we met de pony’s omgaan. En over het welzijn en de natuurlijke behoeftes van de pony’s.

Mijn lessen zijn gericht op een rustige en vriendelijke samenwerking met de pony.

We beginnen en eindigen de les met het verzorgen van de pony. Dit is goed voor de band met de pony én kinderen leren meer over het gedrag en de verzorging van paarden. In de lessen werk ik met pionnen, balken, tonnen en andere attributen. Hier kunnen de kinderen dan om heen sturen of overheen rijden/springen. Het houdt de lessen speels en luchtig én het is ook interessant voor de pony’s.

In de bak werken we aan de houding en zit van de ruiter en hoe we samen met het paard in harmonie kunnen rijden.

Een leuke afwisseling is een bosrit, grondwerken, door de waterbak rijden (in de zomer), obstakeltraining of een les in longeren. Ik vind het belangrijk dat de kinderen kiezen wat ze die les willen doen en leren.

Lees hier meer over de lespony’s.

Lessen houding en zit

We weten als ruiter allemaal hoe belangrijk onze houding en zit is. Het bepaalt voor het grootste deel hoe een paard op je reageert en in hoeverre het in balans kan werken met jou in het zadel.

Vanuit de 4 basics van het Centered Riding help ik je om paard te rijden vanuit balans + coördinatie en met zo min mogelijk spierkracht.

Wil je écht meebewegen met je paard? En weten hoe jouw eigen houding jouw paard kan helpen aan soepelere overgangen? Wil je handige tips om je schouders of knieën te kunnen ontspannen? Of je benen en handen stiller te kunnen houden? Volg dan eens een houding- en zitles. Dit kan op je paard óf juist vanaf de grond op een grote bal. Ik help je graag op weg om de 4 basics van Centered Riding toe te passen in je reguliere rijden.

Grondwerk lessen

Mijn basis voor het grondwerken ligt bij de Academische Rijkunst. Voor mij is het grondwerken een manier om te zien hoe je paard nou écht beweegt. We zien ons paard niet helemaal als we in het zadel zitten. Aan de hand kunnen we de paarden helpen met hun balans en ze verschillende (dressuurmatige) oefeningen aanleren.

Door dit goed te trainen, kunnen we hun kracht en souplesse vergroten.

Je helpt je paard om zijn lijf goed te ontwikkelen en gebruiken. Zo kan je juist ook jongere en oudere paarden helpen. Ik help je graag om te kijken welke oefeningen geschikt zijn voor jouw paard en jouw vraag. Je krijgt veel huiswerk mee waardoor je samen met je paard aan de slag kan.