Mijn grote passie is kinderen paardengek maken!

Bij de pony’s kan je tot rust komen. Ik leer de kinderen graag alles over paarden en paardrijden. Vanuit gevoel en met respect voor het paard. Omgaan met paarden is zo waardevol! Het is werken aan je zelfvertrouwen en je emoties. En hoe geweldig om met zo’n krachtig en gevoelig dier samen te mogen zijn!

Paardrijden kan helpen bij onzekerheid en perfectionisme.

Veel kinderen die hier lessen zijn (hoog)gevoelig en streng voor zichzelf. Ze willen het graag goed doen en vinden het lastig als iets tegenzit. Vanuit mijn eigen ervaringen kan ik hier goed over meepraten. Maar met dieren gaat het niet altijd zoals wij wensen. De pony’s zijn zelf erg gevoelig en reageren op hun eigen manier op onze emoties en onzekerheden. In de lessen leren de kinderen hier mee omgaan. Plezier met het paard is het belangrijkste.

We werken aan een goede balans en houding om het zelfvertrouwen te vergroten.

In de lessen leg ik veel uit over de houding en zit van de ruiter en hoe we daarmee het paard beïnvloeden. Ik leer je rijden vanuit de basics van Centered Riding: met een zachte en brede blik, in balans, met de juiste ademhaling, een goede houding (blokken bouwen) en een heldere intentie. Dit kan goed ingezet worden om je zelfvertrouwen te vergroten (bijvoorbeeld na een val) of om nog meer te rijden vanuit gevoel.

Rijles met onze pony’s

De lessen met onze pony’s zijn privélessen van ongeveer 60 minuten. 

In de lessen leg ik uit waarom we bepaalde dingen doen en ik stel graag veel vragen zodat kinderen zelf goed over zaken nadenken. Ik leer de kinderen meer over ons gevoel, zelfvertrouwen en leiderschap als we met de pony’s omgaan. En daarnaast ook over kuddegedrag en het welzijn en de natuurlijke behoeftes van de pony’s.

Mijn lessen zijn gericht op een rustige en vriendelijke samenwerking met de pony.

We beginnen en eindigen de les met het verzorgen van de pony. Dit is goed voor de band met de pony én kinderen leren meer over het gedrag en de verzorging van paarden. In de lessen werk ik graag met pionnen, balken, tonnen en andere attributen. Hier kunnen de kinderen dan om heen sturen of overheen rijden/springen. Het houdt de lessen speels en luchtig én het is ook interessant voor de pony’s. De kinderen rijden de pony’s met een bitloos hoofdstel.

We werken aan de houding en zit van de ruiter en hoe je samen met het paard in harmonie kan rijden.

Afwisseling is in de les voor mij erg belangrijk. Én dat kinderen zelf kiezen wat ze willen doen en leren. We kunnen rijden of grondwerken, rijden in de bak of in het bos, met zadel of barebackpad, met of zonder obstakels zoals pionnen en balken. Overal kunnen we weer andere dingen van leren.

Onze pony’s zetten hun beste beentje voor.

Suppie verzorgt de meeste lessen. Galoppy helpt zo nu en dan graag mee en ook Ramira springt af en toe bij. Ze zijn alle 3 erg lief en hebben allen een compleet eigen karakter. Lees hier meer over onze pony’s.

Voor de lessen maak ik gebruik van de buitenbakken en binnenbak van onze buren, Manege De Liemers.

Activiteiten

Gedurende het jaar worden er diverse evenementen georganiseerd. Zo zijn er in de zomer de Ponykampdagen, staat er af en toe een obstakelparcours, is er in het voorjaar een speurtocht in het bos en er zijn Vitamine P(aard) middagen waarop we de pony’s uitgebreid knuffelen, poetsen en verzorgen. Soms is het mogelijk om mee te doen met een oefencross of onderlinge wedstrijd.

In verband met de blessure van Suppie zijn er voorlopig geen activiteiten gepland.