Coaching met paarden

Ontdek de rust, energie én duidelijkheid van de paarden.

Coachen met het Paard als co-coach

Begin 2022 studeerde ik af als Coach met het Paard als Spiegel bij HorSense.

In deze opleiding leerde ik in 1,5 jaar het coachen met je paard als co-coach. Zo kan ik nu de paarden inzetten tijdens het geven van DISC trainingen met Horse Profile.

Gedurende de opleiding kwam ik er achter dat ik bepaalde aspecten van het coachen ook erg goed in kan zetten tijdens het geven van paardrijlessen! Zo kan ik vanuit rust doorvragen én op een veel bredere manier kijken naar het paard.

Coachend paardrijles geven

De coachende benadering en het lezen van de pony’s als co-coach helpt mij om de kinderen te leren omgaan met bijvoorbeeld zaken als perfectionisme of hun (hoog)gevoeligheid.

De lessen zijn zo een combi tussen leren over je zelfvertrouwen en leren over paardrijden. Samen met het kind kan ik op een andere manier praten over wat er in de les gebeurt bij de pony of het kind.

Overige coachvragen

De paarden helpen graag bij vraagstukken! Ze zijn vriendelijk maar duidelijk en winden er geen doekjes om.

Zodra we met jouw thema of vraag naar de pony’s gaan, worden we onderdeel van de kudde. Ze willen altijd dat de kudde in balans is. Daarom zullen zo zo goed mogelijk proberen om de onbalans te verhelpen. Oftewel jouw twijfels/emoties over een bepaald thema te adresseren en je uit te dagen hier écht mee aan de slag te gaan.

Je kunt denken aan oefenen met het aangeven van je persoonlijke ruime of je zelfvertrouwen vergroten of bijvoorbeeld vraagstukken over communicatie en omgang met anderen.

Wil je meer weten of een afspraak inplannen?

Neem gerust contact met mij op.