DISC & Horseprofile

Leer jezelf, jouw paarden en/of lesklanten beter te begrijpen.

Een model voor mensen én paarden!

HorseProfile is gebaseerd op het DISC model. Dit model is een bekend instrument op het gebied van gedrag en communicatie en brengt je gedrags- en communicatievoorkeuren in beeld. Je leert je eigen voorkeuren kennen. Leer wat jou én anderen motiveert. Versterk je communicatie en persoonlijke effectiviteit!

Ook paarden hebben een eigen voorkeursstijl in gedrag en communicatie. Zodra je dit bij paarden herkent, kan je daar je omgangsvormen, communicatie en training op afstemmen. Zie waarom je met bepaalde paarden direct een klik hebt en waarom je met anderen misschien wat sneller botst.

Ik help je graag met dit interessante model. DISC gaat uit van 4 basis stijlen en is daarom eenvoudig te onthouden en in te zetten.

Voor instructeurs is dit een fijn model om je eigen stijl van lesgeven te leren kennen en dit af te stemmen op je lesklanten. Help je lesklanten om de training af te stemmen op de stijl van hun paard.

Waar zet je het voor in?

Zet DISC in voor je persoonlijke ontwikkeling of als teamtraining om je team beter te leren kennen en de samenwerking te verbeteren.

Als ruiter kan je DISC inzetten om jezelf en je paard(en) beter te leren kennen via het HorseProfile.

Als trainer/instructeur leer je de stijlen herkennen om zo je lessen aan te kunnen laten sluiten bij de voorkeuren van je leerlingen via het HorseProfile voor instructeurs.

Coaches leren hun eigen stijl en die van hun coachpaarden kennen. Ontdek waarom bepaalde paarden een voorkeur lijken te hebben voor specifieke vraagstukken.

Een rapport bestellen of meedoen aan een workshop?

Je kunt een rapportage bestellen en zelf bestuderen, of juist aansluiten bij een workshop om zo samen met anderen op een actieve manier over het model te horen. Ook leuk om te boeken samen met stalgenoten!

Neem gerust contact op voor de geplande workshops.